Peruwiańskie miasto jest często nazywane „nową kulinarną stolicą świata”. Krzyżują się tu tradycje kuchni andyjskiej, amazońskiej i smaki charakterystyczne dla wybrzeży Pacyfiku. To właśnie tu kartofle szykują się do misji na Marsa. Niewiarygodne? Magda Gessler odwiedziła Instytut Ziemniaka, gdzie we współpracy z NASA naukowcy opracowują plan hodowli tego warzywa na Czerwonej Planecie.

Polecamy: Magda Gessler o współpracy z Anitą Włodarczyk: Wspólnie będziemy tworzyć dietę!

Magda Gessler nie byłaby sobą, gdyby nie spędziła trochę czasu w kuchni.  Prowadząca nie odmówiła zjedzenia pieczonej świnki morskiej i zupy z dodatkiem rybiej spermy. Tej ostatniej spróbowała w restauracji, gdzie kucharz posiada doktorat z chemii i tworzy swoje dania przy użyciu tylko jednej patelni. Nie obyło się także bez spotkania z lokalnym szamanem, który próbował zdiagnozować i wyleczyć restauratorkę przy pomocy bardzo niekonwencjonalnego narzędzia. Jakiego? Przekonacie się oglądając dokument „Pyszne Peru” już od 6 listopada w TVN Style!

Przy okazji powstawania tego programu Magdę wzruszyła historia Maćka, który przebywał w latynoskim więzieniu. Powstał dodatkowy reportaż “Historie więzienne”, obok którego nie da się przejść obojętnie. Będziemy mogli go zobaczyć 11 listopada.

Zobacz też: Krzysztof Gojdź: Przyjaźnię się z Magdą Gessler!

gessler1 gessler2

fot. materiały prasowe

Bądź na bieżąco z show-biznesem i muzyką. Polub nas na Facebooku!


Nie ma więcej wpisów