W ostatnim czasie głośno było na temat sprawy zbiórki pieniędzy na chorego Antosia, która okazała się oszustwem. W zbiórkę zaangażowali się między innymi Anna i Robert Lewandowscy, Katarzyna Zielińska czy Kacper Kuszewski.

Polecamy: Ania Lewandowska pochwaliła się zdjęciem z wesela przyjaciółki – w takiej wersji jeszcze jej nie widzieliście!

Lewandowscy zdecydowali się wydać oświadczenie w tej sprawie. Na szczęście pieniądze, które na to przeznaczyli, udało się odzyskać. Zostaną one przeznaczone na inny cel charytatywny.

„W związku z informacjami, jakie pojawiły się w internecie na temat akcji charytatywnej pn. ‘Boję się ciemności’, która odbywała się na portalu zrzutka.pl, w której wzięliśmy udział, chcielibyśmy poinformować, że podobnie jak wszyscy zaangażowani darczyńcy zostaliśmy wprowadzeni w błąd. Jednocześnie jesteśmy przekonani, że sprawa wyjaśni się z pozytywnym skutkiem dla wszystkich zaangażowanych i nikt ze wspierających inicjatywę nie zniechęci się do dalszego pomagania potrzebującym. Środki zostały zwrócone przez Organizatora akcji i zostaną przez nas ponownie przeznaczone na inny cel charytatywny. Pomaganie innym jest dla nas bardzo ważną wartością i pomimo tego zdarzenia, nie przestaniemy wspierać organizacji charytatywnych, osób potrzebujących i akcji prospołecznych. Z poważaniem, Anna i Robert Lewandowscy”.

Mamy nadzieję, że tego typu oszustwa nie będą mieć już miejsca.

Zobacz też: Dorota Wellman redaktor kreatywną nowego magazynu. Poznajcie szczegóły “Well”!

Nie ma więcej wpisów