Kiedy jeszcze lato trwa w najlepsze, prawdziwi trendsetterzy są już w pełnej gotowości, by wprowadzić szereg nowości na zbliżającą się jesień i obudzić w nas ochotę na zmiany. Jesień to nie tylko czas nowych doznań i kolorów, to przede wszystkim nowy szyk i styl, garderoba, nowe kierunki w modzie
i nowa potrzeba odkrywania tego, co jeszcze nieznane.

Chcąc sprostać oczekiwaniom konsumentów, Jacobs Krönung również wprowadza jesienną nowość. Marka pragnie tym razem otulić kawowych smakoszy aromatyczną kompozycją ziaren niczym ciepłym, szykownym kocem. Intensywne i łagodne kreacje limitowanej edycji kawy Jacobs Krönung to kolejna odsłona projektu Baw się kawą, w którym Jacobs Krönung wraz z Anią Starmach zachęcają do eksperymentowania i próbowania nowych smaków w domowej kuchni.

Dlaczego nowe kreacje? Jesień to czas przemiany. Swoją metamorfozę przechodzi nie tylko natura, ale za sprawą ulubionych projektantów, również nasze szafy, garderoba. To jednak nie wszystko. Zmieniają się również  nasze smakowe upodobania. Jacobs Krönung wychodzi na przeciw jesiennym trendom i wprowadza wyjątkową nowość: intensywną i wyrazistą mieszkankę kawy z Indii i Ameryki Południowej oraz harmonijną i łagodną mieszankę kawy z Ameryki Łacińskiej.

To specjalna limitowana edycja w ramach kolejnej odsłony projektu Baw się kawą, którego ambasadorką jest Ania Starmach. To projekt, który zachęca do zabawy i eksperymentowania z kawą we własnym, kuchennym zaciszu. Nieczęsto mamy okazję do kosztowania nowych, egzotycznych smaków, dlatego tej jesieni marka Jacobs stworzyła wyjątkową okazję, by we własnym domu móc się cieszyć nową, oryginalną, mieloną kawą pochodzącą z odległych krajów. To właśnie od regionu, w którym dojrzewają ziarna, zależy smak i aromat kawy. Pochodzenie i sposób jej palenia wpływają na niepowtarzalny charakter i wyjątkowe walory smakowe dwóch nowych kaw Jacobs Krönung, które na pewno docenią najwięksi miłośnicy kawy. – Od niedawna zajęła się obszerniej tematem, którego w Polsce nikt jeszcze kulinarnie nie „rozgryzł” – chodzi o kawę. Dlatego też postanowiła pobawić się kawowymi przepisami, a swoimi smacznymi odkryciami podzielić się z innymi. Kawę można przygotować na wiele sposobów – od ciepłych napojów po wyszukane kawowe desery na zimno. Dotychczasowe kulinarne przygody pomagają Ani w jej nowym hobby, gdyż wiele produktów, których używa się w kuchni na co dzień, doskonale pasuje też do kawy. Dla Ani przygotowywanie kawy według nowych przepisów to świetna zabawa, którą poleca, bo pysznie odpręża, a potem – świetnie smakuje!


Nie ma więcej wpisów